Quinoa med rostad morot, rödbeta, fetaost & bönor

Artikel

En lyxig och färgglad vardagssallad.

3 morötter
2 rödbetor
1 rödlök
2 ½ dl quinoa
1 näve flagad mandel
150 g fetaost eller getost
100 g kokta bönor av valfri sort
Vinigrätt
3 msk olivolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
1 tsk senap
½ msk honung eller sirap
Salt, peppar

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och rödbetorna. Skär morötterna i långa strimlor (inte för smala) och rödbetorna i små klyftor. Skala och skiva rödlöken.
  2. Lägg morötterna, rödbetorna och rödlöken på en plåt eller i oljad ugnsform och gnid in olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta tills de har fått färg och är mjuka, cirka 30 minuter.
  3. Koka under tiden quinoan (koka gärna i grönsaksbuljong) enligt anvisningar på paketet och rosta mandlarna i en torr stekpanna. Bränn inte vid.
  4. Blanda rostad morot, rödbeta, rödlök med quinoan och mandlarna i en serveringsskål. Skölj bönorna och blanda i. Blanda ingredienserna till vinägretten, häll över salladen. Smula till sist fetaosten över salladen.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset