Rödbetsbiffar med getostcrème och quinoa

Artikel

4–5 portioner

Rödbetsbiffarna kan du kombinera ihop med olika komponenter. Du kan tillaga rotsaker, koka qunio, grönsaker eller varför inte göra en hamburgare av rotselleri eller hembakt hamburgarbröd.

1 burk kokta kikärter
6 normalstora rödbetor (cirka 500 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk majsstärkelse (Maizena)
3 ägg
1 msk riven ingefära
Salt, peppar
2 msk smör eller olivolja
Getostcrème
150 g getost
1 dl crème fraiche
Tillbehör
Kokt quinoa
Spenat

  1. Skölj kikärterna och låt rinna av. Skala och riv fint rödbetorna och vitlöken.
  2. Mixa kikärterna i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt majsstärkelse, ägg och riven ingefära. Vänd ner rödbetorna och vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma cirka åtta biffar. Stek dem försiktigt i smör eller olja i stekpanna på medelvärme, cirka fem minuter på var sida under lock eller tillred i 200 graders varmluftsugn i cirka 15 minuter.
  4. Skär bor kanterna på osten och smula ner i en skål. Blanda ner crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera biffarna med getostcrème och spenat och kokt quinoa.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset