Grön frittata

Artikel

2 portioner

I en frittata kan du blanda i det du själv vill. Ett svinnsmart val är att blanda i det du hittar i ditt kylskpå.

Cirka 80–100 g babyspenat
Valfria grönsaker, cirka 200 g (paprika, äggplanta, broccoli, zucchini, fänkål)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
6 ägg
1 dl mjölk, havremjölk eller vatten
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Cirka 100 g riven ost, 100 g fetaost eller getost

  1. Skiva grönsakerna och fräs den i olja i en stekpanna ett par minuter.
  2. Skölj spenatbladen och lägg i pannan.
  3. Vispa ihop äggen med salt, peppar och mjölk.
  4. Häll smeten över grönsakerna i stekpannan. Strö över riven eller smulad ost. Låt omeletten stelna i pannan på svag värme med lock på.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset