Allt i ett, pastagryta

Artikel

4–6 portioner

400 g pasta, gärna fullkorn
400 g ekologiska tomater (eller en blandning av grönsaker som väger cirka 400 g)
100 g kikärter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ kruka färsk basilika
1 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 tsk salt
Svartpeppar
9 dl kokande vatten (koka upp i vattenkokaren)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde (kan uteslutas)
1 mozzarella
Basilika
Parmesanost

  1. Lägg pastan i en bred kastrull.
  2. Hacka tomaterna och skiva löken och vitlöksklyftorna. Skär basilikan grovt. Sätt allt i kastrullen.
  3. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Avsluta med att hälla på vatten och smula i buljongtärningarna.
  4. Häll på kokande vatten och låt sjuda i nio minuter eller tills pastan är al dente, då har du en tjock och krämig sås.
  5. Blanda i mozzarellaosten och mera färsk basilika.
  6. Smaksätt ytterligare med riven parmesanost efter egen smak.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset