Glutenfria Saffransbullar 

Artikel

200 g smör 
5 dl mjölk 
50 g jäst 
2 dl socker 
2 rkl kardemumma 
0,5 g (1 påse) saffran
1 ägg 
11–12 dl glutenfritt mjöl

  1. Värm mjölken till fingervarmt, cirka 35 grader. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig i vattnet.
  2. Tillsätt socker och kardemumma. Blanda ner mjöl och smör lite i taget. Blanda i ägget när degen börjar anta en fast form. 
  3. Arbeta ihop till en klibbig deg och rulla därefter till små bullar. Bullarna kan också spritsas i muffinsformar om degen är väldigt klibbig.
  4. Låt bullarna jäsa 30 minuter och grädda sedan i 200 grader i cirk 10–15 minuter. Pudra över florsocker före servering.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset