Köttbullar med äpple, blomkålsquinoa och lingonsylt

Artikel

1 dl ströbröd
2 dl vatten
Cirka 400 g ekologisk köttfärs, nöt eller vilt
½–1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
1 dl rivet äpple
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, salt och peppar, rivet äpple och hackad persilja och blanda väl. Rulla färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna på medelvärme i cirka 5 minuter.

Blomkålsquinoa

2 dl kokt quinoa
0,5 huvud blomkål
Grönsaksbuljong
Skalet från en citron
1 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Koka quinoan i grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen. Koka blomkålen mjuk. Skär blomkålen smått och blanda med quinoan. Blanda i örter och rivet citronskal och olivolja. Servera med köttbullarna och lingonsylt.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset