Ostsufflé 

Artikel

5 portioner

30 gram smör
2–3 msk mjöl
3 dl mjölk
4 ägg
En nypa svartpeppar
160 gram riven stark ost (emmentaler eller Västerbotten)

Börja med att smöra en 2 liters suffléform. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och rör om till
en tjock massa. Tillsätt mjölken lite i taget under ständig omrörning. Låt koka i några minuter.

Knäck äggen och skilj gulan från vitan. Ta kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget. Tillsätt den rivna osten och rör om till en slät stuv- ning. Smaksätt med svartpeppar.
Vispa vitorna till hårt skum och blanda till slut ner dem försiktigt i ostsufflésmeten. Grädda i 150 graders ugnsvärme i cirka 1 timme. Servera genast med en fräsch sallad.

TIPS! Vill du ha en grön variant kan du föra ner 2 dl finklippt persilja eller annan ört.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset