Plommonsufflé

Artikel

225 g plommon (torkade)
1 dl vatten
0,75 dl socker
5 äggvitor

Låt plommonen koka upp i vattnet och låt därefter svalna. Skär riktigt smått. Knäck äggen och skilj vitorna från gulorna. Ta tillvara äggulan och förvara övertäckt i kylskåp. Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt socker lite i taget. Blanda försiktigt ner av plommonmoset i äggvitan. Smöra en 2 liters suffléform eller 7 portionsformar. Klicka i smeten och ställ i 150 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Öppna inte luckan under gräddningstiden, då kan hela härligheten bli en pannkaka. Servera med kallrörd vaniljsås eller lättvispad grädde.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset