Tillbaka

 

Svinnkampen presenterar:


En matlagningskurs om hur du gör mat på rester för att undvika svinn

Var femte matkass vi handlar hem går direkt i komposten. Varje år slänger vi 24 kilo ätbar mat per person. Genom att utgå från de ingredienser, råvaror och matrester du har hemma och låta bli att köpa nytt kan du undvika detta. Dessutom sparar du både tid, pengar och miljö. På den här kursen tar vi fasta på de ingredienserna som brukar bli kvar i kylskåp och skafferi, och tillsammans lagar vi bland annat spansk tortilla, varma smörgåsar, fruktsallader, smoothies, pyttipanna, dippsåser, sallader, pizza med mera.

Förhandsuppgift: Ta en funderare på vad som skapar matsvinn hemma hos dig och skriv ner på en lapp eller ta en bild på innehållet i kylskåpet och skafferiet.


Några rätter gjorda på fynd i skafferi och kyl. Flera restrecept i vår receptbank.

Beställ en kurs!

Kurskonceptet erbjuds färdiga grupper, därtill arrangerar vi kurser öppna för allmänheten. Är du och dina vänner eller din arbetsplats intresserad av en kurs? Samla ihop ett gäng på minst 10 personer så kommer vi gärna till er och håller kurs. Priset är 10 euro per person. Priset innehåller förutom råvaror och en gemensam måltid också affischen "Svinnkampen i ditt kök" signerad Johanna Högväg/Highway Design – en perfekt daglig påminnelse om att undvika matsvinn.
 

Har du frågor om kursen eller vill boka ett tillfälle? Kontakta projekt- och kursledare Elisabeth Eriksson.