Tillbaka

Inspirationsmaterial

Här hittar du litteratur och material att inspireras av.
 

Sköna böna, snärtiga ärta 

Sköna böna, snärtiga ärta är Ungmarthas och projektet Tack för maten!s växtproteinmaterial riktat till barn och unga. Den 16-sidiga broschyren lyfter spännande fakta om baljväxter, enkla recept, sinnesövningar och pyssel som man kan göra med barn hemma eller på daghem, i skolan, på klubbar eller eftis. Materialet kan läsas på issuu.com/marthaforbundet. Broschyren kan beställas till daghem, eftisar och övrig barnverksamhet. Beställ broschyren genom att meddela önskad mängd och postadress till ung@martha.fi. 

 

Piffa potatisen

Piffa potatisen! är UngMarthas och projektet Tack för maten!´s pyssel- och recepthäfte för barn. Intressant och kul fakta, pyssel med potatis och potatismjöl, lättlagade recept och sapereövningar uppmuntrar barnen att bekanta sig med potatis. Recepthäftet finns att läsasa på issuu.com/marthaforbundet




 

Lätt som en plätt
Mellanmålsrecept. Läs den som pdf eller beställ hem eller till jobbet.

Kokbok för alla
Recept för barnfamiljer. Beställ boken här. Pris 25 euro.

Tack för maten!
Undervisningsmaterial bland annat om hygien och dukning. Lämplig i grundskolans lägre klasser men kan även användas på daghem. UngMartha 2013. Läs mera och beställ här.

Varifrån kommer mjölken?
En saga om mjölkens ursprung. Lämplig för daghems- och förskolebarn. Mjölk och hälsa r.f. och Finlands svenska Marthaförbund. Broschyren kan beställas av Mjölk och hälsa r.f. eller laddas ner r.

SLC´s skolkampanj med affischer om mjölkens, äggets, grönsakers, brödets, ekoprodukternas och köttets väg. Affischerna har illustrationer som berättar om exempelvis äggets färd till hemmet. Affischerna är lämpliga på daghem, förskolor och lågstadiet.

Stina Algotson och Åsa Öström: Sinnenas skafferi, en bok om Sapere-metoden med övningar

Hanna Sepp: Måltidspedagogik, mat- och måltidskunskap i förskolan

Ruukku.org – material för smakskolor

Andra projekt: