Helsingfors: Sylta & safta AVBOKAD

15 Oktober 2018, 17:00 - 21:00

T llsammans med hushållsrådgivare Solveig Backström tar vi tillvara höstens skörd. Vi utgår från äpplen, päron, lingon och tranbär (beroende på höstens skörd).  Du kan även ta med dig egen skörd. Vi går igenom konserveringens grunder. Tillsammans syltar och saftar vi och testar på olika metoder och smaksättningar. Deltagarna får med sig hem sylt och saft. Ta med flaskor och burkar, gärna i glas. På kursen steriliserar vi dem. Kursen avslutas med ett gemensamt kvällsmål på korngrynsgröt med sylt. 

 



OBS! Ingången till Marthaköket är vid C-trappan (Livornogatan). Tryck in koden 142 och bilden på en klocka, så öppnar vi. Spårvagn 9 går ända fram. 


Plats
Marthaköket
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Arrangör
Marthaförbundet