Tack för maten!-seminarium

30 Januari 2019, 09:30 - 14:00

Hur väcker man barnens intresse för mat och hur uppmuntrar man dem att våga smaka? På projektet Tack för maten!s slutseminarium får alla som jobbar med barn och mat en rejäl inspirationskick. Målgruppen är daghems- och kökspersonal. Seminariet är kostnadsfritt för deltagarna och under tillfället bjuder vi på morgonmål och en trerätters lunch. 

09.30 Morgonmål & MiniBokmässa

10 Öppning av seminariet: Projektet Tack för maten!, slutrapporten presenteras
Sofia Gynngärds
, Projektledare för Tack för maten!, Marthaförbundet
Jenni Haapala, Projektkoordinator för Tack för maten!, Marthaförbundet

10.45 Måltidspedagogik – en grund för hållbara matvanor
Hanna Sepp
, universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad samt entreprenör, läromedelsförfattare och föreläsare

11.30 Barnens matvanor och daghemsmåltiden från en forskares synvinkel
Eva Roos
, ledare för DAGIS-studien, Folkhälsan

12–13 Trerätters lunch i restaurangen Latva

13 Kockarnas och pedagogernas yrkesroll
Karolina Sparring, kursledare, Mosebacka Matstudio och produktansvarig matkreatör och matstylist, Linas Matkasse

13.30 Hur känner vi smak?
Mari Sandell, lektor, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus och docent, Biokemian laitos, Turun Yliopisto

Slutord och tack

14 Seminariet avslutas

Anmälan: https://www.lyyti.in/Tack_for_matenseminarium_6230. Anmälan öppnas 3.12 kl 9.

 

Plats
Kasarmin salit
Kaserngatan 21
00130 Helsingfors

Arrangör
Marthaförbundet