Grönsakscurry

Artikel

Ingredienser

  • 5 msk vegetabilisk olja
  • 1 kanelstång
  • 6 kryddnejlikor
  • 4 hackade lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1–2 msk currypulver
  • 4 skalade och grovhackade potatisar
  • 4 skalade och grovhackade morötter
  • 1 blomkål i bitar
  • 500 g gröna bönor
  • 1 burk skållade tomater
  • 250 g djupfrysta ärter (tinas upp och saltas)
  • 9 dl konserverad kokosmjölk
  • ½ dl kokosflingor

Anvisningar

Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i kanelstången och kryddnejlikorna och låt dem småkoka tills det doftar. Tillsätt lök och vitlök, sautera tills blandningen får färg. Lägg i currypulver och koka på låg värme under omrörning i 2–3 minuter. Tillsätt potatis, morötter, blomkål, bönor, tomater ärter och salt. Sautera 3- 5 minuter, rör om med jämna mellanrum tills allt är täckt av kryddorna. Häll i kokosmjölken och flingorna. Rör om och låt koka under lock i 15–20 minuter tills grönsakerna är mjuka och såsen blivit tjock och mustig. Ta bort kanelstången och nejlikorna före serveringen. Curryrätten serveras med basmatiris.