Chokladrulltårta

Artikel

Ingredienser

20 bitar

  • 4 ägg
  • 1 dl råsocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 msk vetemjöl eller spelt
  • ½ dl mörk kakao
  • 1½ tsk kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning: 250 g kvark, 1 burk persikohalvor i egen saft, 1 ½ msk socker, 2 tsk vaniljsocker

Anvisningar

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggskummet. Rör försiktigt om med träslev. Bred ut på bakplåtspapperbeklädd ugnsplåt. Grädda i 225ºC cirka 6–7 minuter. Strö socker på ett bakplåtspapper. Slå det färdiga bottnet på och lossa försiktigt pappret. Puréa persikorna och blanda med kvarken och sockret. Bred ut fyllningen på det avsvalnade bottnet och rulla ihop till en rulltårta. Förvara kallt och skär i 20 bitar.