Morotsscones

Artikel

Ingredienser

Cirka 8 st

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl olja
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 burk kvark (250 g)

Anvisningar

Tvätta, skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Sätt ugnen på 225 grader och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en djup skål. Tillsätt oljan och rör om ordentligt så det blir en grynig massa. Rör ner de rivna morötterna och kvarken. Kavla ut degen försiktigt på bakplåten, använd lite mjöl så att den inte klibbar fast. Degen ska vara cirka 2 cm hög. Skär försiktigt ut stora fyrkanter, trekanter eller runda bitar. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Servera sconesen varma med lite smör eller margarin.