Linssallad med getost & rostade solroskärnor

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 2 dl gröna linser
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 6 salladslökar
  • 10 körsbärstomater, gärna både gula och röda
  • 1 knippa rucolasallad
  • 4 skivor getost (chèvre)
  • 1–2 msk flytande honung
  • ½ dl rostade solroskärnor

Dressing

  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm grovkrossad svartpeppar

Anvisningar

Koka linserna i grönsaksbuljongen i en kastrull tills de är mjuka ca 40 min. Låt linserna rinna av och kallna. Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll över linserna. Skölj, ansa och finstrimla salladslöken. Skölj och halvera tomaterna. Fördela rucolan på tallrikar. Varva linser och grönsaker på salladsbädden. Lägg en skiva getost på varje linsbädd och ringla över honung. Strössla solroskärnor över. Servera linssalladen med bröd.