Afrikansk gryta

Artikel

Ingredienser

4 portioner

  • 2 gula lökar
  • ½–1 röd chili
  • 1 msk olja
  • ½ msk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 4 dl kikärter, kokta (cirka 2 dl okokta)
  • 2 bananer
  • 2 tomater
  • ½ dl solroskärnor, rostade

Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili i oljan i en gryta. Tillsätt gurkmeja och salt och häll över vattnet. Låt puttra utan lock cirka 5 minuter. Rör i kikärterna. Skala och skiva bananerna. Blanda bananskivorna i grytan och låt puttra ytterligare cirka 5 minuter. Skölj och tärna tomaterna. Rör i grytan tillsammans med rostade solroskärnor. Servera grytan med couscous eller råris och en klick matlagningsyoghurt