Höstsallad

Artikel

Ingredienser

  • 1 kruksallad
  • 2–3 stjälkselleri
  • 1 liten blomkål
  • 2 äppel
  • 2–3 tomater

Dressing

  • 1/2 dl citronsaft
  • 2 msk honung
  • 1 msk finhackade blad av mynta eller citronmeliss
  • 1/2–1 dl finhackad persilja eller gräslök
  • 1/2 dl olja
  • En nypa grönpeppar

Anvisningar

Skär eller riv salladsbladen mindre och bred ut dem på bottnen och kanterna av serveringskärlet. Skär äppel, selleri och blomkål i strimlor och tomaterna i klyftor. Bred ut tomatskivorna i cirkel längs salladsskålens kanter. Häll de övriga grönsakerna i mitten. Tillred dressingen genom att blanda de övriga dressingingredienserna i citronsaften. Häll dressingen över salladsingredienserna. Lät smaksättas en stund i svalt.