Vårvintergryta med rotsaker

Artikel

Ingredienser

  • 500 g älgstek eller stek av nötkött
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk senapspulver
  • 250 g svamp
  • 100 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 2 msk margarin el. olja
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk salvia

Anvisningar

Putsa köttet och skär det i tärningar. Blanda mjöl, salt, peppar och senapspulver i en plastpåse. Lägg köttet i påsen och blanda om. Skär svamparna i mindre bitar. Skala och strimla rotsakerna. Bryn fettet i en gryta och bryn alla ingredienser skilt för sig. Först köttet, sedan svamparna och till sist rotsakerna. Lägg köttet tillbaka i grytan och tillsätt buljong. Badda på svag värme tills köttet känns mört. Tillsätt rotsaker, svamp, matlagningsgrädde och salvia. Låt badda en stund till, avsmaka och servera med pressad potatis.