Svampsemlor

Artikel

Ingredienser

Ca 14 st semlor

  • 2 dl odlad färsk svamp eller 1 ½ dl djupfyst förvälld svamp
  • 2 msk matolja
  • 2 ½ dl mjölk eller vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl havre- eller rågflingor
  • 2 msk olja
  • Ca 4 ½ dl vetemjöl

Anvisningar

  1. Hacka svampen fint och fräs den i matoljan.
  2. Värm mjölken så att den blir ljum. Smula i jästen. Tillsätt socker, salt och flingor.
  3. Tillsätt också svampen och matoljan. Knåda in så mycket mjöl att det blir en smidig, mjuk deg som släpper handen.
  4. Dela degen i 14 bitar. Forma ovala semlor av bitarna.
  5. Låt semlorna jäsa på bakplåtspapper på plåt. Grädda dem i 225 grader cirka 10 minuter.