Burundisk lammgryta

Artikel

Ingredienser

  • 500 g lammkött i tärningar
  • 1–2 msk margarin eller smör
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 100 g färska champinjoner
  • 3–5 vitlöksklyftor
  • 4–5 dl rödvin eller köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 dl syltlök
  • 1 msk färsk eller 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 msk färsk eller 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt
  • (1 msk maizena + 1/2 dl vatten)

Anvisningar

Bryn lammköttstärningarna i 2–3 satser i gryta, smaksätt med peppar och ta bort köttet från grytan. Bryn därefter champinjonerna och ta upp dem. Lägg köttet tillbaka i grytan. Tillsätt finhackad vitlök, vätska, tomatpuré och lagerblad. Låt grytan sjuda under lock på svag värme ca 1 timme. Tillsätt syltlöken och champinjonerna. Låt grytan sjuda ca 1/2 tim till. Smaksätt med örter och salta vid behov. Du kan också reda av med maizena blandat i vatten. Låt i så fall rätten sjuda 3–4 min till. Servera (grönsaksblandat) ris till.