Äppelkräm

Artikel

Ingredienser

  • 6 st äppel / ca. 750 g
  • 3 dl äppeljuice
  • 3 dl vatten
  • 2–3 msk socker
  • 1 kanelstång eller 2 tsk mald kanel
  • 2 msk potatismjöl

Anvisningar

Detta är ett exempel på toppredning, vilket betyder att redningsmjölet (stärkelsen) blandas med kallt vatten och hälls under omrörning i den heta färdigt kokta fruktkrämen. Kanelstången kan återanvändas, skölj av den efter kokningen i kallt vatten och låt den torka. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Koka upp vatten, socker och kanel. Tillsätt äppel och koka på svag värme till de är mjuka (under lock). Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Låt krämen koka upp. Lägg upp krämen och strö lite socker på ytan. Servera den ljum eller kall med t.ex. mjölk.