Ostgrissini

Artikel

Långa och smala pinnar, gott som snacks eller tillbehör till soppa.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • ½ msk salt
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 150 g riven ost
  • 7 dl vetemjöl/jästbrödsmjöl
  • 150 g margarin

Anvisningar

  1. Värm vatten till 37 grader och smula ner jästen, tillsätt kryddorna och osten.
  2. Tillsätt sedan mjölet och mot slutet även det mjuka margarinet. 
  3. Låt degen jäsa till det dubbla och arbeta den sedan på mjölat bakbord.
  4. Dela degen i 4 delar och dessa ytterligare i 10 delar. Baka ut dem till c. 30 cm långa stänger och placera dem på en bakplåt med papper på.
  5. Låt jäsa en stund och grädda dem i 200 grader i ca. 15 minuter eller tills de är gyllen bruna. Serveras stående ur kruka.