Bär i gelé

Artikel

Denna efterrätt blir jättefestlig om man serverar den från t.ex. vinglas och spritsar grädden på den stelnade massan. Gelésocker är en färdig sockerprodukt som innehåller geléämnet pektin.

Ingredienser

6 små portioner

  • 360 g bär, färska eller djupfrysta eller frukter (7 dl)
  • 200 g vatten eller vatten + saft eller juice (2 dl) 
  • 50 g gelésocker (ca ½ dl)

6 stora portioner

  • 1 l bär eller frukt
  • 5–6 dl kokande vatten eller saft
  • 1½ dl gelésocker

Anvisningar

  1. Lägg bär eller frukt i små portionsskålar.
  2. Koka upp vätskan och tillsätt sockret. Rör tills sockret har löst upp sig. 
  3. Häll den heta lagen försiktigt över bär eller frukt.
  4. Låt stelna i kylskåp. Garnera med vispgrädde.