Snabba kycklingwoken

Artikel

Ingredienser

  • Morötter, rättika, paprika, zucchini 
  • 250 g strimlade kycklingbitar
  • 2 vitlöksklyftor
  • en bit finhackad ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk honung
  • 2 krm chilikrydda eller 1 tsk sambal oelek (het chilipasta)
  • ½ paket risnudlar

Anvisningar

Detta är en "allt-i allt-rätt". Hela middagen i en stor stekpanna eller wokpanna.

  1. Börja med att steka kycklingbitarna. Lägg dem åt sidan i en skål.
  2. Skala och strimla grönsakerna med hjälp av en osthyvel eller potatisskalare.
  3. Värm oljan, vitlöken och ev. ingefäran en stund i en stor stekpanna eller i en wokpanna.
  4. Häll i grönsakerna. Woka grönsakerna en stund. Tillsätt kycklingbitarna. Häll över sojan, honungen och chilin.
  5. Koka upp en kastrull med vatten eller i vattenkokaren. Lägg i nudlarna när vattnet kokar och ta då bort kastrullen från värmen. Låt stå ca. 3 minuter. Klipp nudlarna med sax, direkt i kastrullen.
  6. Sila dem och blanda ner dem i woken. Servera genast.