Varm italiensk sallad på pastabädd

Artikel

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1–2 stjälkselleri
  • 1 morot olivolja
  • 1 burk bönor i tomatsås
  • Salvia
  • Sallad
  • Pasta
  • Riven parmesanost

Anvisningar

  1. Koka upp en stor kastrull med pastavatten, koka pastan, läs förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka rödlöken och vitlöken
  3. Skölj stjälksellerin och skär den i små bitar
  4. Skala och tvätta moroten, skär också den i små bitar
  5. Värm olivolja i en stekpanna, fräs alla grönsaker tills de blir "halvmjuka". 
  6. Tillsätt bönorna och tomatsåsen, låt det få ett uppkok.
  7. Häll av pastan, lägg på serveringsfat eller tallrikar, klipp eller riv över sallad och häll över den varma salladen. Servera genast med riven parmesanost