Strömmingspanna med pepparrot

Artikel
  • 1 kg strömming
  • 1 tsk salt
  • Riven pepparrot
  • 2 gula lökar
  • Dill
  • 1 burk krossade tomater
  • 2–3 msk tomatpuré
  1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet, skölj och låt den rinna av.
  2. Skala och hacka löken. Klipp dillen.
  3. Lägg lök och dill i en låg och vid gryta.
  4. Salta på varje strömmingsfilé, lägg på riven pepparrot och rulla ihop. Lägg rullarna på lök- och dillbädden.
  5. Blanda tomatpurén i tomatkrosset och häll över fisken.
  6. Lägg på locket och sjud strömmingen på svag värme i 10–15 minuter. Känn efter att fisken är klar.
  7. Servera kokt potatis till strömmingen.

Strömmingen är god också kall!