Brödost-lingonpaj

Artikel

Ingredienser

1 paj

Botten

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 3 dl lingon
  • 1 msk socker
  • 150 g brödost
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Anvisningar

  1. Börja med bottnen. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och mjöl. Tryck ut degen på pajformens botten och kanter.
  2. Krossa lingonen och tillsätt socker. Skär brödosten i tunna strimlor. Blanda ägget med gräddfilen. Tllsätt socker och vaniljsocker.
  3. Bred ut lingonkrosset och brödoststrimlorna i pajformen och häll gräddfilsblandningen över.
  4. Grädda i 175 grader cirka 20 minuter och sedan i 150 grader 10 minuter.
  5. Låt pajen vila en stund. Den är bäst som ljummen.