Kladdkaka med lime

Artikel

Ingredienser

10 bitar

  • 3 ägg, gärna ekologiska
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • rivet skal av en lime
  • 250 g kvark
  • Garnera med florsocker och limeskivor

Anvisningar

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda övriga torra ingredienser. I en skål och vänd sedan ner detta i äggsmeten med kvark och limeskal. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Tänk på att den ska vara kladdig i mitten! Låt kallna. Pudra över florsocker, garnera med limeskivor. Severa med en (1 msk) vispad grädde/portion.