Grisgryta med ingefära

Artikel

Ingredienser

  • 500 g grisstek
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 lökar
  • 200 g kålrot
  • 100 g selleri
  • 2 morötter
  • ½ liter äppeljuice
  • ½ liter vatten
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk riven ingefära

Torrvaror

  • grillkrydda, salt, svartpeppar

Färskvaror

  • 500 g grisstek, 2 lökar, 200 g kålrot, 100 g selleri, 2 morötter, äppeljuice, honung, ingefära

Anvisningar

Skär köttet i tärningar. Bryn i het teflonpanna, krydda med grillkrydda. Ansa och tärna rotsakerna, hacka löken. Flytta över köttet i en ugnsfast gryta eller form och tillsätt grönsakerna. Häll över av vätskan tills ingredienserna täcks. Tillsätt salt och peppar. Badda grytan i 175 graders ugn ca 2 timmar eller badda på spisen under lock. Tillsätt ingefäran mot slutet av tillredningen. Servera med kokt potatis eller fullkornsris.