Apelsin- och citronpaj

Artikel

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • Rivet skal av 1 citron
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • 1 dl fruktsocker
  • 2 msk maizena (majsstärkelse)
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor

Anvisningar

Smält smör i en kastrull. Kör kex och smör i en matberedare. Platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Ställ formen kallt. Blanda ner skal och saft av citron och apelsin i en kastrull tillsammans med socker och majsstärkelse. Lägg äggulorna i en skål. Koka upp apelsin- och citronblandningen under vispning. När det tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ den att svalna. Sätt ugnen på 200 grader. När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i krämen. Häll fyllningen i pajformen med kexbotten. Grädda pajen på nedersta falsen ca 20 min. Dekorera med apelsin eller mandarinklyftor och lätt vispad grädde.