Grönsakscarpaccio med örtolja & solrosfrön

Artikel

Till den här rätten kan man använda grönsaker enlig eget tycke. Grönsakerna får gärna vara inhemska, ekologiska och närproducerade. Detta är ett gott och annorlunda alternativ till förrättssalladen.

  • 1 zucchini
  • 8 rädisor
  • 2 morötter
  • 1 dl ärter
  • 1⁄2 fänkål

Dressing:

  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 msk finhackad slätbladig persilja
  • 2 msk rypsolja
  • 2 msk kallpressad rypsolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk inhemsk senap
  • Salt, svartpeppar
  • Rostade solrosfrön

Vispa ihop alla ingredienser för dressingen.

Skär alla grönsaker papperstunna med en vass kniv eller med en mandolin. Placera vackert på fyra fat, ringla över dressingen och strö till sist över rostade solrosfrön. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.

Tips! Strö en god ost över.