Grisfilé provencale

Artikel

Grisfilé provencale

  • 600 gram gris innerfilé
  • 25 gram smör
  • Salt och svartpeppar
  • 1 kg potatis
  • Rapsolja till stekning

Vitlökssmör

  • 75 gram smör, rumsvarmt
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk persilja
  • Salt och peppar

Putsa grisfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runt om i smör på medelstark värme i 2–3 minuter i en stekpanna. Salta och peppra väl.
Skala och skiva potatisen tunt. Skölj potatisen väl. Häll av vattnet och lägg upp potatisen på en ren kökshandduk och torka den torr. Stek potatisen i omgångar i olja i en het panna tills den blir gyllene. Salta och peppra potatisen väl. Lägg den stekta potatisen i en ugnsfast form (ca 12x20 cm). Värm ugnen till 125 grader. Sätt en stektermometer i mitten på grisfilén och lägg den ovanpå potatisen på formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till en innertemperatur på  65 grader.