Rulltårta med hjortron och vitchoklad

Artikel

Rulltårtsbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl rårörda hjortron eller hjortronsylt
  • 100 g färskost, naturell
  • 250 g kvarg
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • 100 g vitchoklad
  • Några hela hjortron

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggblandningen. Rör om försiktigt. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn i 225 grader i ca 6–8 minuter. Stjälp upp tårtan på ett sockrat smörpapper och dra av bakplåtspappret. Låt bottnen svalna. Blanda färskost, kvarg och socker. Bred hjortronsylt på bottnen och bred över ost-kvargblandningen. Rulla ihop tårtan med hjälp av smörpappret. Lägg rulltårtan på ett avlångt serveringsfat och ställ en stund i kylskåpet. Bryt vitchokladen i bitar och smält den i en liten rostfri skål i vattenbad. Rör om försiktigt då och då. Ringla choklad tvärs över rulltårtan så att det bildas ränder. Dekorera till sist med några hela hjortron.