Spenatstuvning

Artikel
  • 600 g spenat
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ msk mjöl
  • 1 ½ msk smör
  • 4 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm muskot
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten

Ansa spenaten, koka upp vattnet, tillsätt spenaten och låt koka några minuter tills
den bli slak. Häll bort vattnet. Spola spenaten snabbt under kallt vatten. Finhacka med vass
kniv. Smält smöret i kastrullen, tillsätt spenathacket, strö över mjöl och späd på av mjölken. Låt småkoka under omrörning i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och muskot.

Tips: Servera stuvningen som fyllning till omelett, till kokt eller stekt fisk, eller som fyllning i paj.
Genom att öka mjölkmängden blir det spenatsoppa. Vill du undvika mjölk och mjölkprodukter
blir rätten också god genom att enbart strö över flingsalt och ringla över god olja.