Färggrann höstsallad

Artikel

4–6 portioner

Den här salladen kan du själv variera med hjälp av säsongens råvaror. Här använder vi rostade morötter och palsternacka samt kålrabbi. Sallatsbladen kan med fördel ersättas med fint riven vitkål.

  • 300 gram sallad (ekblad, frisée, issallat)
  • 300 gram rotsaker (morot, palsternacka, rödbeta)
  • ½ rödlök
  • 2 äpplen eller päron
  • 3 plommon
  • 1 dl tranbär
  • 1 blekselleristjälk
  • ½ liter kantarell
  • 100 gram lagrad ost (emmenthal)

Hallonvinägrett

  • 2 msk rybsolja
  • 2 tsk vatten
  • 1 tsk hallonvinäger
  • Salt & peppar

Skölj och ansa grönsaker och frukt. Torka sallatsbladen och klyfta samt kärna ur frukten. Ta fram ett stort sallatsfat och fördela samtliga ingredienser vackert på fatet. Skär osten i små kuber och tillsätt. Fräs kantarellerna i lite smör, tillsätt i salladen. Blanda samman vinägretten och droppa över salladen. Servera med ett gott örtbröd.