Lindströmsbiffar med baddad kinakål

Artikel

4 portioner

  • 500 gram köttfärs
  • 1 stor kokt rödbeta eller en inlagd
  • 1 ägg
  • 2 msk havreflingor
  • 1 lök
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk kapris
  • (1 tsk vinäger)
  • Smör

Riv rödbetan grovt. Skala och hacka löken, smörfräs i stekpanna. Blanda samman rödbeta, havreflingor salt och kryddor i en bunke. Blanda ner färsen och rör om. Kolla smaken. I fall du använder naturell rödbeta kan du tillsätta 1 tsk vinäger. Platta ut till 8 färsbiffar och stek i smör. Servera med baddad kinakål.

Baddad kinakål

  • 4 portioner
  • ½ kinakål
  • 1 tsk socker eller sirap
  • 1 msk smör eller olja
  • (1 skvätt vatten)
  • ½ tsk vinäger
  • En nypa salt
  • Finhackad eller torkad mejram

Strimla kinakålen. Hetta upp matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kinakålen och fräs kålen utan att den tar färg, cirka 4 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten så att kålen mjuknar. Tillsätt lite socker och vinäger, smaka av med salt och örtkrydda.