Rotfruktsbiffar

Artikel

Rotfruktsbiffar, cirka 15 st

  • 1 dl mjölk
  • ¾ dl skorpmjöl
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1–2 potatis (cirka 100 g rivet)
  • 2 morötter (cirka 120 g rivet)
  • 1 bit rotselleri (cirka 80 g rivet)
  • 1 palsternacka (cirka 100 g rivet)
  • 1–2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • ¾ dl riven ost

Blanda skorpmjöl med mjölk i en skål. Skala och riv rotsakerna fint. Blanda med finhackad lök, vitlök och skorpmjölsblandningen. Tillsätt mera skorpmjöl/vetemjöl om blandningen är för lös. Skeda ut smeten till biffar och stek i smör/olja i en plätt- eller stekpanna. Eller forma till cirka 15 biffar på oljat bakplåtspapper och stek i ugn, cirka 20 minuter i 225 grader. Servera med exempelvis potatismos eller en sallad och gräddfilssås.

Du kan också ladda ner och printa ut det här receptet i en illustrerad version - klicka här!