Banankaka till mellanmål

Artikel
  • 2 dl speltmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 kryddmått vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 mosad banan

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver i en bunke. Vispa i mjölk i mjölblandningen till en slät smet. Knäck ner äggen och vispa ihop dem med smeten. Tillsätt vaniljpulver och kanel, rör om ordentligt så att kryddorna fördelas i hela smeten. Skala och mosa bananen och rör ner i smeten. Smöra en form och häll över smeten i formen. Muffinsformar fungera också. Grädda kakan i 20–25 minuter eller muffinsarna i 10–15 minuter i 225 grader. Låt den svalna något. Skär i bitar och servera med bär.

Klicka här för att ladda ner en illustrerad och utprintbar version av receptet.