Potatiskex

Artikel

Cirka 20 stycken

50 g smör
75 g kokt potatis
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
1⁄2 dl sesamfrön
Ägg till pensling
Garnering:
Flingsalt och vallmofrön
Parmesan och timjan 

Koka potatisen mjuk. Använd en potatisstöt och mosa den varma potatisen tillsammans med smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen och sesamfröna i potatismoset. Arbeta till en smidig deg. Låt ligga i kylskåp i ungefär 15 minuter. Dela degen i två bitar och kavla ut en tunn platta, cirka 3 mm tjock. Ta ut kex med pepparkaksfor- mer eller skär rektanglar med en vass kniv. Pensla med ägg och strö över valfri garnering. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter tills kexen fått fin färg. Servera till exempel med ost.