Julstubbe

Artikel

Tårta för 15 personer

4 ägg
1 dl socker
½ dl potatismjöl
3 msk kakao
2 msk mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
250 gram smaksatt kvark, ex. smak av pepparkaka
250 g kvark
2 dl grädde
1 dl florsocker
½ dl hackad mandel
½ dl nyponskalsmjöl

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör försiktigt ner i äggvispet. Häll ut på en bakplåtspapperbeklädd långpanna. Grädda i 225 grader i 8–10 minuter. Slå över det gräddade bottnen på ett sockrat smörpapper för att svalna. Riv av bakplåtspappret. Vispa grädden i en skål, tillsätt kvarg, socker, mandel och nyponskalmjöl. Avsmaka. Fyll rulltårtan. Rulla ihop i smörpapper. Ställ svalt. Inför serveringen kan du skära upp i tre lika stora stubbar och ringla över av smält vitchoklad och eventuellt dekorera med hackad mandel och pudersocker.