Grillad vitkål med jordnötssås

Artikel

500 g kål
2 msk olja
salt och peppar
Sås
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1/2 dl jordnötssmör
1 msk färsk ingefära
1/2 msk soja
1 dl kokosmjölk
(1/2 chili)

Skär vitkålen i klyftor så att lite av stjälken sitter kvar på varje klyfta och håller bladen ihop. Om du vill vara säker på att bladen håller ihop kan du blötlägga tandpetare eller cocktailpinnar och fästa bladen bättre. Detta underlättar grillandet.

Pensla kålen med olja på alla sidor och strö på salt och peppar. Grilla nära kolen så att det inte är för hett. Grilla tills kålen fått fin färg och har mjuknat något. Servera med jordnötssås. Kålen passar också som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

Sås: Skala och riv ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en skål och kör med stavmixer till en slät sås.