Varm middagssallad

Artikel

1 kg fast potatis
2 msk rypsolja
1 tsk salt
Svartpeppar
Rödlöksvinägrett:
1 rödlök
3 msk rypsolja
½ msk äppelcidervinäger
1 tsk socker
1 krm salt
Svartpeppar
Cirka 300 g blomkål
3–4 tomater
½ kruka rucola
150–200 g salladsost

Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skär den i jämnstora bitar. Blanda potatis med 2 msk rybsolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 30–45 minuter, tills potatisen är mjuk och har fått färg. Förbered under tiden vinägretten och övriga salladsingredienser.

Finhacka rödlöken och blanda med övriga ingredienser till vinägretten. Skölj grönsakerna. Skiva blomkålen i tunna skivor. Skär tomaten i bitar.

Blanda nyrostad potatis med vinägretten i en salladsskål. Vänd ner blomkål, tomat, rucola och smulad salladsost. Servera salladen när den ännu är varm.