Getostgratinerad ratatouille med röda linser

Artikel

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl röda linser
1 äggplanta
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 burk tomatkross
1 dl vatten
1 tärning eller 1 msk buljongpulver
2 tsk rosmarin
2 tsk timjan
3 st lagerblad
1 tsk honung
Salt, svartpeppar
3 msk olivolja
Cirka 200 g getost

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär äggplantan, zucchinin, paprikan och tomaterna i bitar.
  2. Fräs löken i olivolja några minuter i en djup stekpanna. Tillsätt därefter linserna, äggplantan, zucchinin, paprikan och vitlöken och låt allt fräsa en stund.
  3. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning, örtkryddor och honung och koka sakta under lock i 20 minuter. Rör om mellan varven.
  4. Koka ytterligare utan lock på starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll den färdiga ratatouillen i en smord ugnsform. Lägg osten ovanpå. Gratinera på grilleffekten tills osten har fått lite färg.