Julgranola

Artikel

 

2 dl havregryn 
1 dl havrekli 
2 dl blandade nötter (mandel, cashewnötter,
hasselnötter) 
1 dl blandade frön (solrosfrön, linfrön, sesamfrön) 
2 msk flytande honung 
2 ½ msk rypsolja 
2 ½ msk vatten 
1 ½ tsk kanel 
½–1 tsk kardemumma 
Skalet av en halv apelsin 
1 dl torkade bär/russin 

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål med kryddorna. Du kan hacka nötterna i mindre bitar. 
  2. Blanda honung, vatten och rypsolja i en skål och häll över de torra ingredienserna. 
  3. Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i 200 grader cirka 5–10 minuter, tills granolan fått fin färg. 
  4. Låt svalna på plåten och häll därefter i en glasburk.