Julbiskvier

Artikel

Botten (satsen gäller för en smörkräm, variationer nedan)

140 g mandelmassa 
5 msk strösocker 
1 äggvita 

Smörkräm med lingon och vitchoklad

150 g smör, rumstempererat 
3 dl florsocker 
1 äggula 
1/2 dl Lingon
100 g finhackad vitchoklad
Cirka 200 g mörkchoklad

Smörkräm med smak av pepparkaka

150 g smör, rumstempererat 
3 dl florsocker 
1 äggula 
1/2 dl krossade glutenfria pepparkakor
1 msk pepparkakskrydda 
Cirka 200 g mörkchoklad

Botten

  1. Riv mandelmassan fint och blanda med socker. Vispa äggvitan fluffigt. Blanda ihop äggvitan och den rivna mandelmassan med sockret.  
  2. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut önskad storlek på biskvibottnet. Tänk på att få en botten med lite höjd. 
  3. Grädda 180 grader i 8–10 minuter tills bottnarna fått lite färg. 

Smörkräm

  1. Vispa samman smör, florsocker och äggula till en jämn smet.
  2. Tillsätt därefter smaksättning. 
  3. Låt smörkrämen stelna i kylen ett tag. 

Lägg sedan smörkrämen på de avsvalnade bottnarna. Kyl därefter biskvierna i kylen för att sedan doppa dem i den smälta chokladen.