Anita Storm ny ekologirådgivare vid Marthaförbundet
– Jag är utbildad örtrådgivare och kommer att lyfta örtapoteket och hur man kan bli mera hälsomedveten genom att använda det som finns i naturen.
Anita Storm har alltid arbetat med naturen på ett eller annat sätt, bland annat med flera projekt som rör Kvarkens skärgård. Därtill har hon alltid i privatlivet tagit vara på naturens resurser, och förutom att plocka örter är hon även bär- och svampkännare samt jägare.
– Senast arbetade jag som museipedagog och har utvecklat tidsresor på tre olika museer. Därtill har jag ett eget företag och håller på med styckning, korv, olika föreläsningar om Kvarkens världsarv och världsarvslägerskolan. Tidigare har jag också jobbat med att utveckla pedagogiskt utbildningsmaterial för lärare och elever om världsarvet.
Vilken är din tidigare erfarenhet av Marthaförbundet?
– Under tiden jag jobbade på Kvarkenrådet arbetade jag i samma korridor som Marthaförbundet i Vasa, och hade många diskussioner med personalen. Jag har också fungerat som kursledare, bland annat på kurser i samband med projektet Fisk – ett smart(h) val! Som barn var jag med på marthasamlingar och auktioner i Övermalax med min farmor.
Anitas tre marthatips:
- Trolla in rester i alla maträtter, det som blir över från en måltid ska in i nästa. Våga experimentera!
- Håll koll på dina närodlare och köp råvaror av dem.
- Ett pynttips med återvunnet material: Gör ljuslyktor av små virkade loppisfyndade dukar som du stärker och formar till små skålar. Sätt värmeljus i en liten glasburk i dem!