Beredskapstips: Förvara vatten i frysen
![Beredskapstips: Förvara vatten i frysen](/uploads/_1200x766_crop_center-center_82_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 1200w, /uploads/_2400x1533_crop_center-center_61_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 2400w, /uploads/_992x633_crop_center-center_82_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 992w, /uploads/_1984x1267_crop_center-center_61_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 1984w, /uploads/_768x490_crop_center-center_60_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 768w, /uploads/_1536x981_crop_center-center_45_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 1536w, /uploads/_576x368_crop_center-center_60_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 576w, /uploads/_1152x736_crop_center-center_45_line/vatten_beredskap2_200109_113321.jpg 1152w)
Rekommendationen är att ha vatten för tre dygn eller 72 timmar hemma för eventuella störningssituationer.
- Man räknar med att vi behöver två liter vatten per dygn och per person. Glöm inte husdjuren!
- Förvara gärna några liter i frysen. Fyll flaskorna till 3/4 så att flaskorna inte går sönder när vattnet fryser. Vatten av bra kvalitet i rena kärl kan förvaras svalt och mörkt i sex månader. Kontrollera vattnets smak och lukt en gång i månaden. Du kan också köpa vatten från butiken, det brukar ha en hållbarhet upp till sex månader.
- Det är viktigt att ha hemma rena kanistrar och ämbar med lock så att man kan hämta vatten från vattenbilar, brunnar och liknande vid en störningssituation.
- Tappa gärna vatten färdigt i kärl när det varnas för oväder som kan orsaka strömavbrott.
Läs mer om beredskap här