Blåbärspaj i flera former
![Blåbärspaj i flera former](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/blabarspaj_martha_foto_kl.jpg 1152w)
Blåbärspajens dag firas i Finland den 6 augusti, men vi tycker att man kan äta blåbärspaj nästan varje dag.
I Marthas receptbank hittar du flera versioner av blåbärspajer. Den inbakade blåbärspajen är oerhört god med vaniljglass eller vaniljsås till. Vill du baka en mer traditionell paj kan du utgå från receptet på blåbärspaj med mördegsbotten eller blåbärspaj med gräddfil i fyllningen. En vegansk variant är blåbärspajen på talkkunamjöl. Testa också gärna att baka bärbullar fyllda med blåbärssylt eller drottningsylt.