Chardonnay till mörten och beaujolais till braxen
![Chardonnay till mörten och beaujolais till braxen](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/D2A0225_w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/D2A0225_w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/D2A0225_w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/D2A0225_w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/D2A0225_w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/D2A0225_w.jpg 1152w)
Så matchar du rätt vin till mört och braxen.
![](/uploads/D2A0188.jpg)
”En otroligt god rätt, som passar perfekt med ett lätt, rött vin utan tanniner, som en beaujolais.”
Eklagrad chardonnay: Ett vitt vin med fatkaraktär passar utmärkt till den inlagda mörten. Umamin i tomaten går väl ihop med fatinslaget.
Beaujolais: Den konserverade stilen i rätten gjorde sig väl med det tanninfria röda vinet. Friskheten i vinet gick också bra med aiolin och brödet. Andra lätta och medelfylliga rödviner som vissa av Pinot Noir-druvan eller en Bardolino lönar sig också att testa.
Övriga dryckesrekommendationer
- Beaujolais eller ett annat lätt friskt rödvin
- Chardonnay med fatinslag
- Manzanilla, fino
- Mineralvatten
![](/uploads/D2A0319.jpg)
”De feta och smöriga smakerna möts med fördel av en frisk, syrlig och fruktig dryck.”
Eklagrad chardonnay: Den eklagrade chardonnayen har en smörighet i smaken som harmonierar väl med chipsen och de friterade smakerna.
Beaujolais: Friskheten, syran och fruktigheten i vinet möter väl smakerna i rätten.
Övriga dryckesrekommendationer
- Chardonnay med fatinslag, exempelvis från Kalifornien
- Manzanilla eller annan torr sherry
- Lätt rött vin
![](/uploads/D2A0372.jpg)
”Ugnsbraxen med tomatsås och i synnerhet de stekta sopparna vill ha ett vin.”
Silvaner: Silvanerdruvan går hand i hand med såväl svampen som braxen.
Övriga dryckesrekommendationer
- Ett lätt, friskt rött vin med låga tanniner.